Oglasi

Šef američkih obavještajaca: Ne znam o čemu su pričali Trump i Putin

Dan Coats je ponovio procjene obavještajnih službi o ruskom miješanju u izborni proces.
Coatsu je zabranjeno da putuje u Rusiju 2014. godine zbog glasnog protivljenja aneksiji KrimaEPA

Direktor američke Nacionalne obavještajne službe Dan Coats izjavio je da ne zna šta je bilo na tet-a-tet sastanku američkog i ruskog predsjednika Donalda Trumpa i Vladimira Putina u Helsinkiju.

"U pravu ste, ne znam šta se dogodilo na sastanku", rekao je on na Sigurnosnom forumu u Aspenu, prenosi Reuters.

Nakon tog sastanka, na kome je Trump izgledao kao da vjeruje da se Rusija nije miješala u predsjedničke izbore, iako su američke obavještajne službe tvrdile suprotno, Coats je izdao saopštenje u kome je ponovio procjene obavještajnih službi o ruskom miješanju i "trajnim naporima Moskve da podriju američku demokratiju", prenosi AP.

Usprotivio se ankesiji Krima

On je kazao da je osjetio potrebu da pruži podršku obavještajcima koje predstavlja i srećan što se Trump potrudio da razjasni svoj stav.

Inače, Coatsu je zabranjeno da putuje u Rusiju 2014. godine zbog glasnog protivljenja aneksiji Krima, a od kada je postavljen za direktora Nacionalne obavještajne agencije u martu 2017. godine, nastavio je da upozorava na Rusiju. 

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.