Oglasi

Sedmero poginulih u Alpama

Skijaši u Austriji, Njemačkoj i Italiji suočeni s velikom opasnošću od lavina, u idućim danima očekuje se još snijega.
Skijaši su upozoreni da izbjegavaju neoznačene staze izvan skijalištaEPA

Najmanje sedmero ljudi poginulo je u Alpama zbog velike količine snijega koji je napadao tokom vikenda, dok su skijaši u Austriji, Njemačkoj i Italiji suočeni s velikom opasnošću od lavina.

Dvije lavine usmrtile su u nedjelju dva njemačka skijaša u Austriji, na planinama u Vorarlbergu. Treći skijaš poginuo je u okrugu Pongau, u blizini Salzburga.

U Bavarskoj je poginuo skijaš nakon urušavanja drveća u blizini Bada Tolza. Lavina je na planini Teisenberg usmrtila mladu ženu.

Dva penjača poginula su u italijanskim Alpama, sjeverno od Torina. Spasioci još uvijek traže nekoliko nestalih osoba u drugim dijelovima Alpi.

Očekuje se još snijega

Drugi najviši stepen opasnosti od lavina je sada na snazi u austrijskoj saveznoj državi Tirol, kao i većini bavarskih Alpi.

Skijaši su upozoreni da izbjegavaju neoznačene staze izvan skijališta, a brojne planinske ceste zatvorene su zbog opasnosti od lavina.

Brojne su škole u Bavarskoj privremeno zatvorene zbog jakog snijega, a pojedini vozovi su obustavljeni.

U idućim danima očekuje se još više snijega - u Austriji gotovo 120 cm novog snijega do četvrtka.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.