Schumacheru postupno smanjuju dozu lijekova

Mediji su prije nekoliko dana prenijeli kako je Schumacher nakratko otvorio oči tijekom neurološkog pregleda (EPA)

Proces buđenja Michaela Schumachera iz kome i dalje traje, ali napreduje veoma polagano, potvrdila je Sabine Kehm, glasnogovornica obitelji sedmerostrukog svjetskog prvaka u Formuli 1.

“Michaelu se svakoga dana masiraju mišići kako ne bi atrofirali, a smanjuje mu se doza lijekova. Doza se smanjuje kako bi se mogao probuditi, ali to bi moglo potrajati još neko duže vrijeme”, rekla je glasnogovornica Kehm.

Schumacherova temperatura također je smanjena kako bi se smanjila oteklina na mozgu.

Liječnici tvrde kako je često potrebno i nekoliko pokušaja da bi se nekoga sigurno i uspješno probudilo iz inducirane kome.

Dobar znak

Dio stručnjaka smatra kako su pokušaji liječnika da ga probude dobar znak.

“To vjerojatno znači da su liječnici procijenili da mu je oteklina splasnula”, rekao je dr. Clemens Pahl, stručnjak za ozljede mozga u londonskoj bolnici King's College.

Prije nekoliko dana francuski list L'Equipe je objavio kako je Schumacher nakratko otvorio oči tijekom neurološkog pregleda.

“Liječnici će htjeti vidjeti hoće li pozdraviti, može li se prisjetiti događaja prije nesreće te hoće li prepoznati članove obitelji”, dodao je ugledni neurokirurg Anthony Strong.

Izvor: Agencije