Schumacher se probudio iz kome i napustio bolnicu

Daljnja rehabilitacija prvaka odvijat će se daleko od očiju javnosti (EPA)

Njemački vozač Formule 1 Michael Schumacher probudio se iz kome i napustio bolnicu u Grenobleu, izjavila je u ponedjeljak njegova menadžerica Sabine Kehm.

Sedmostruki svjetski prvak primljen je u Sveučilišni bolnički centar Vaud u Lausannei, potvrdio je glasnogovornik CHUV-a Darcy Christen, rekavši kako je Schumacher stigao jutros.

Michael Schumacher živi u Švicarskoj, u Glandu, gradiću smještenom između Ženeve i Lausanne, na obali jezera Leman.

Duga faza rehabilitacije

Schumacher je primljen u bolnicu u Grenobleu zbog teških ozljeda glave koje je zadobio u nesreći na skijanju u Meribelu 29. prosinca i od tada je bio u induciranoj komi.

„Michael je napustio bolnicu i može nastaviti s dugom fazom rehabilitacije“, kazala je Kehm.

Prema pisanju njemačkih medija, Schumacher je prebačen na kliniku za rehabilitaciju.

Rekordan broj pobjeda

U travnju je Kehm, govoreći o Schumacherovom stanju, potvrdila da sedmostruki svjetski prvak u Formuli 1 „ima kratke trenutke svjesnosti i da pokazuje manje znakove poboljšanja“.

Nakon toga je bilo veoma malo informacija o Schumacherovom stanju.

„Schumacherova obitelj zahvaljuje se liječnicima, medicinskim sestrama i terapeutima u Grenobleu, kao i svima ostalim koji su napravili odličan posao u ovih nekoliko mjeseci“, rekla je Kehm i zamolili novinare za privatnost te najavila kako će se daljnja rehabilitacija prvaka odvijati dalje od očiju javnosti.

Michael Schumacher najuspješniji je vozač Formule 1 svih vremena. Tijekom karijere osvojio je rekordnih sedam naslova svjetskog prvaka, a s 91 Grand Prix pobjedom rekorder je i po broju trijumfa u F1.

Izvor: Agencije