Saša Janković najavio formiranje političkog pokreta

Krajnja nesposobnost Vučića za vođenje države jedini su uzrok ozbiljnih problema koje Srbija ima iznutra i spolja, smatraju u Jankovićevom pokretu (Zoran Žesti? / Tanjug)

Predsjednički kandidat na nedavno održanim izborima u Srbiji Saša Janković najavio je da će narednih dana formirati politički pokret, koji će okupiti organizacije i pojedince koji su ga podržali u predsjedničkoj utrci.

Janković je u prvom obraćanju javnosti od izbora za predsjednika Srbije, na kojima je osvojio drugo mjesto po broju glasova, rekao da će s tom političkom organizacijom izaći na naredne izbore.

“Demokratska stranka, koja me podržala u kampanji, nastaviće svojim putem, rukovođena istim vrednostima za koje se i ja zalažem”, rekao je Janković.

Dodao je i da je Nova stranka, koja ga je podržala na izborima, izrazila želju da se priključi njegovom pokretu.

U izbornoj noći najavio nastavak utrke

“Biće neobično, ali moram da proglasim pobedu – pobedu pristojnosti, reda, pravila, vrednosti za koje smo se zalagali od prvog dana, ali i pobedu Srbije, koja više nije ista”, rekao je Janković u svom prvom obraćanju nakon završenih izbora.

“Ova izborna trka traje i trajaće, jer je ovo politički proces koji je počeo i uneo novi optimizam u Srbiju. I nastavlja se na jedan sjajan način sa potpunom izvesnošću – vratićemo institucije, dostojanstvo građanima, smisao svemu što radimo”, dodao je tada Janković.

U dva mandata bio je zaštitnik građana Srbije, a uoči početka kampanje za predsjedničke izbore podnio je ostavku na tu dužnost.

Izvor: Al Jazeera i agencije