Oglasi

SAS prijavio gubitak od 250 miliona dolara

Skandinavska grupa avioprevoznika je bila vlasnik 11 posto Spain Aira, koji je bankrotirao prije nekoliko sedmica.
SAS je objavio da mu je u 2011. prihod povećan jedan posto u poređenju sa 2010. godinom, na oko 6,2 milijarde dolaraEPA

Skandinavska grupa avioprevoznika SAS imala je prošle godine gubitak od 250 miliona dolara, zbog bankrotstva španskog prevoznika Spian Aira.

SAS je bio vlasnik 11 posto Spain Aira i morao je po tom osnovu otpisati 250 miliona dolara.

Spian Air je prije nekoliko sedmica prestao letjeti, pošto je regionalna vlada u Španiji objavila da više neće finansirati tu kompaniju.

SAS namjerava ove godine uštedjeti oko 750 miliona dolara.

SAS je objavio da mu je u 2011. godine prihod povećan jedan posto u poređenju sa 2010. godinom, na oko 6,2 milijarde dolara.

Grupa SAS je saopćila da je u 2011. godini prevezla oko 27 miliona putnika, iako se u toj godini borila s oštrom konkurencijom, slabom ekonomijom i višim cijenama goriva.

SAS je najavio da će ove godine pojačati mjere za kresanje troškova, uključujući smanjenje broja zaposlenih u administraciji, kako bi tokom ove i iduće godine uštedio oko 750 miliona dolara.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.