Oglasi

Šarović: Nema koalicije s Dodikom i SNSD-om

Šarović je naglasio da SDS treba smijeniti SNSD s vlasti, a ne s njima praviti bilo kakvu koaliciju.
Govoreći o izborima u Bijeljini, Šarović je ponovio da će SDS imati kandidata za gradonačelnika, a on mora biti SDS 100 postoArhiva

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović isključio je mogućnost koalicije sa strankom Milorada Dodika, Savezom nezavisnih socijaldmeokrata (SNSD), te istakao da je to jasna poruka svim SDS-ovcima, prenosi Fena.

"Vlast i koaliciju na lokalnom nivou treba da gradimo s partnerima, a ne sa strankom koja otvoreno želi da uništi SDS, što je predsjednik SNSD-a u više navrata ponovio", rekao je Šarović.

Naglasio je da SDS treba smijeniti SNSD s vlasti, a ne s njima praviti bilo kakvu koaliciju.

Poruka članstvu SDS-a

"To je jasna poruka svim SDS-ovcima. Nema koalicije s Miloradom Dodikom i njegovim SNSD-om. Svaki SDS-ovac mora da se distancira od ovakve politike koju vode SNSD-e i Dodik, koji bruka i Republiku Srpsku i naš narod", kazao je Šarović, saopćeno je iz SDS-a.

Govoreći o izborima u Bijeljini, ponovio je da će SDS imati kandidata za gradonačelnika, a on mora biti SDS 100 posto.

"Svaki kandidat za gradonačelnika mora jasno da se distancira od politike Dodika. Taj otklon mora da bude jasan i snažan ukoliko želi da bude kandidat za gradonačelnika. Ko je za politiku SDS-a sa nama je, ko nije i misli da treba veličati politiku Milorada Dodika taj nije s nama i ne može da predstavlja SDS bilo gdje. Mi u Bijeljini idemo kao i dosad pobjednički i da se suprotstavimo politici koju predstavlja Dodik", rekao je Šarović.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.