Oglasi

Sarajevska kiša 'poplavila' i društvene mreže

Jako nevrijeme s grmljavinom i tučom pogodilo je bh. prijestonicu, što zorno pokazuju snimci na Facebooku i Twitteru.

Glavni grad Bosne i Hercegovine Sarajevo pogodilo je jako nevrijeme praćeno grmljavinom i tučom.

Litri i litri vode viđeni su na ulicama bosanskohercegovačke prijestonice, a ko to nije vidio uživo vidio je na društvenim mrežama.

Već danima u Sarajevu je promjenjivo vrijeme, povremene kiše i pljuskovi pogađali su i centralne općine i općine koje pripadaju Kantonu Sarajevo, poput Hadžića i Vogošće.

Sarajlije navode da su brojne ulice poplavljene, da u padinskim dijelovima probleme predstavljaju neregulisani odvodi kiše s krovova i da od jačine vode u kanalizaciji dolazi do izbijanja šahtova na ulicama, pa se vozi s većim oprezom.

Naravno, ne manjka ni sarajevskog humora, koliko god teška situacija bila.

Ranije je najavljivano da će ovo ljeto u Bosni i Hercegovini i Sarajevu biti ispunjeno obilnim padavinama, a ovi su dani najava ispunjenja tih meteoroloških prognoza.

Izvor: Al Jazeera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.