Oglasi

Sarajevo: UKCS disciplinski goni ljekara

Dr. Dragan Đokanović za Al Jazeeru je govorio o problemu odlaska ljekara sa Kliničkog centra.
Đokanović je progovorio o stanju u Univerzitetskom kliničkom centruAl Jazeera

Univerzitetski klinički centar u Sarajevu pokrenuo je disciplinski postupak protiv ljekara Dragana Đokanovića, nakon što je prošle sedmice govorio za Al Jazeeru i upozorio na problem odlaska ljekara sa Kliničkog centra.

Tom prilikom, Đokanović se osvrnuo i na probleme organizacije i raspodjele poslova unutar Klinike i rekao da medicinske sestre, po odjeljenjima, više čiste nego što rade.

'Samovolja generalne direktorice'

„Sad sam vrlo čvrsto odlučio da se oduprem ovoj samovolji generalnog direktora i pozivam kompletnu javnost, pozivam njenu političku stranku koja je namjestila na to mjesto generalnog direktora da dobro razmisle šta rade. Je li interes političke stranke da pridobija simpatizere, ili je interes političke stranke da njen kadar sprovodi teror na Kliničkom centru? Od nas sedam doktora, koliko nas je bilo prije prije godinu dana, na mom odjeljenju ostalo nas je svega troje koji treba da zbrinu četiri hiljade beba godišnje, a mi to radimo 24 sata dnevno“, izjavio je Đokanović danas.

Izvor: Al Jazeera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.