Sarajevo: Avioni zbog nevremena preusmjereni u Beograd i Zagreb

Zbog loših vremenskih uvjeta, dva aviona nisu uspjela da slete u prijestolnicu BiH i preusmjereni su na aerodrome u Beogradu i Zagrebu

Jako nevrijeme u Sarajevu i smanjena vidljivost uzrokovali su u kasnim poslijepodnevnim satima probleme u odvijanju avionskog saobraćaja, a snažno nevrijeme je zahvatilo i Banja Luku i druge dijelove Bosne i Hercegovine.

Zbog loših vremenskih uvjeta, dva aviona nisu uspjela da slete u prijestolnicu BiH i preusmjereni su na aerodrome u Beogradu i Zagrebu, prenosi portal Klix.ba.

Avion kompanije Flydubai, koji je letio iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, odnosno iz Dubaija ka Sarajevu,  trebalo je da sleti na sarajevski aerodrom u malo prije 18 sati. Avion emiratske kompanije kružio je pola sata, ali nije uspio da sleti, nakon čega je odletio u Beograd.

Dolazak aviona kompanije Flydubai u Sarajevo je naknadno pomjeren za 20 sati.

Avion njemačke kompanije Eurowings iz Stuttgarta, koji je trebalo da stigne u 17:10 sati, nakon 10-minutnog kruženja preusmjeren je u Zagreb.

Kiša i grad

I drugi avion ove kompanije, koji je letio iz Kelna, kasnio je i u sjevernom dijelu BiH je kružio 45 minuta, ali je uspješno sletio u 17:28 sati, navodi sarajevski portal.

Banja Luku je večeras pogodilo nevreme praćeno jakim pljuskovima i grmljavinom, a kiša je prešla u intenzivan grad koji je zahvatio pojedine dijelove grada.

Nakon što je prestao grad, nastavila je da pada kiša praćena grmljavinom, prenijele su Nezavisne.

Nevreme je u poslijepodnevnim satima zahvatilo i Sarajevsko-romanijsku regiju.

Na Sokocu je grom udario u čvorište između dalekovoda Sokolovići i UNIS, koji strujom napaja 30 trafostanica, što je izazvalo prekid u elektrosnabdijevanju, prenosi RTRS.

Izvor: Agencije