Samsung predstavlja pametni sat

Samsung će u septembru lansirati i tablet računar za djecu (EPA)

Samsung je službeno potvrdio da će sljedeće sedmice predstaviti svoj prvi pametni sat – Galaxy Gear.

Lee Young-hee, potpredsjednica Samsungovog mobilnog odjela, potvrdila je za Korea Times kako će oba uređaja biti predstavljena istog dana.

Rekla je i da Gear neće imati savitljivi ekran, kao što se u nekim najavama spominjalo.

Dodaje da će novi uređaj obogatiti korištenje pametnih telefona i otvoriti novi trend u mobilnim komunikacijama.

Uređaj će raditi na Googleovom Androidu, a korisnici bi putem njega trebali provjeravati informacije poput telefonskih poziva, SMS poruka, mailova, obavijesti s društvenih mreža i slično.

Na portalu The Verge napominju kako je Young-hee Galaxy Gear nazvala “nosivim konceptnim uređajem” s kojim žele istražiti potencijalno tržište, te se pitaju hoće li se ovaj sat uopće pojaviti na masovnom tržištu ili će samo biti koncept.

Osim što je potvrdila informaciju kako će Samsung 4. septembra predstaviti Galaxy Gear, ali i novi model tableta Galaxy Note 3, ona je demantirala i neke glasine koje su se internetom proširile u posljednje vrijeme i prema kojima u ovoj južnokorejskoj kompaniji razmišljaju o preuzimanju BlackBerryja.

Tablet za djecu

Samsung Electronics lansirat će početkom septembra i Samsung Galaxy Tab 3 Kids, tablet posebno izrađen za djecu, sa edukativnim aplikacijama i sigurnosnim funkcijama koje roditelji žele.

Kako se navodi u saopćenju kompanije, Galaxy Tab 3 Kids dolazi sa već instaliranim najbolje rangiranim aplikacijama za djecu i sa novim konceptom Dječja prodavnica (Kid's Store), usmjerenim ka razvoju edukativnih primjena tehnologije namijenjenih djeci.

Sadržaj koji je već instaliran u uređaju obuhvata obrazovne aplikacije, igrice, zabavne aplikacije i aplikacije za elektronske knjige.

Tablet također omogućava roditeljima da odaberu aplikacije kojima će njihova djeca imati pristup, pomoću Application Manager opcije za kontrolu aplikacija, ali i da određenom aplikacijom podese vremenska ograničenja za korištenje tableta.

Kućište za djecu

Sa dvostrukim procesorom od 1,2GHz, 1GB RAM-a, stražnjom kamerom od tri megapiksela i prednjom od 1,3 megapiksela, Samsung Galaxy Tab 3 Kids ima snagu i performanse koje se očekuju od Samsung Galaxy tablet uređaja, a dizajniran je tako da djeci pruži uzbudljivo, interaktivno iskustvo.

Uz ovaj tablet bit će dostupno i kućište za djecu, koje je posebno dizajnirano da olakša deci držanje i koje ima više mogućnosti različitog postavljanja na postolje.

Kućište također ima C Pen stylus uređaj sa odgovarajućom drškom koja se lako hvata, što deci omogućava da se zabavljaju crtanjem bez bojazni da će tako ostaviti tragove na drugim predmetima.

Samsung Galaxy Tab 3 Kids će biti dostupan u Koreji početkom septembra, a potom i širom Kine, Evrope, SAD-a, Afrike, Južne Amerike i Jugoistočne Azije u septembru.

Izvor: Agencije