Samoubilački napad blizu Kabula, tri osobe poginule

Afganistan
Za sada nije poznato ko je odgovoran za napad (Reuters)

U samoubilačkom napadu u srijedu nedaleko od Kabula, glavnog grada Afganistana, poginule su tri osobe, a 15 ih je ranjeno, priopćilo je Ministarstvo unutarnjih poslova.

“Bombaš samoubojica raznio se u srijedu ujutro među civilima u naselju Reshkhor, u području Char Asia Abib”, rekao je glasnogovornik Ministarstva poslova Tarik Arian, pozivajući se na vlasti u okrugu koji je od grada Kabula udaljen 11 kilometara, prenosi Fena, pozivajući se na Reuters.

Za sada nije poznato tko je odgovoran za napad, koji se dogodio za vrijeme mjeseca ramazana.

Sjedinjene Američke Države su posrednik u mirovnim pregovorima između pobunjenih talibana i afganistanske vlade.

Mirovni sporazum

Krajem veljače su mirovni sporazum potpisali specijalni predstavnik SAD-a Zalmay Khalilzad i politički šef talibana, mula Abdul Ghani Baradar.

Prije potpisivanja sporazuma objavljeno je zajedničko priopćenje američke i vlade Afganistana, u kojem se navodi kako će, ukoliko talibani ispune svoje obveze, SAD i NATO povući sve svoje snage iz Afganistana u idućih 14 mjeseci.

Također je priopćeno kako će u narednih 135 dana Washington smanjiti broj američkih snaga u Afganistanu na 8.600.

Američka strana se obvezala da će financirati obuku, savjetovanje i opremanje afganistanskih snaga sigurnosti te kako se neće koristiti silom protiv teritorijalnog integriteta Afganistana niti će se miješati u unutarnje poslove ove države.

Izvor: Agencije