Oglasi

Salvinija prozivaju za nacističke metode prema migrantima

Centar u kojem je smješteno 500-ak ljudi, bit će zatvoren do kraja mjeseca zbog Salvinijevog sigurnosnog dekreta, kojim je znatno postrožio pravila o azilu.
Oče, oprosti mu jer ne zna što čini, napisali su franjevci iz Asiza na TwitteruEPA

Talijanski ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini branio se od optužbi oporbe i crkvenih redova da pri iseljenju stotina migranata iz prihvatnog centra kod Rima koristi nacističke taktike, prenosi dpa.

Centar u Castelnuovo di Portu, u kojem je smješteno 500-ak ljudi, bit će zatvoren do kraja mjeseca zbog Salvinijevog "sigurnosnog dekreta", kojim je znatno postrožio pravila o azilu. 

"Zatvaranje centra je čin zdravog razuma i dobrog upravljanja... koji neće nikog lišiti njegovih prava. Stvarno ne vidim u čemu je problem", rekao je Salvini za RAI. 

Samo će se 300-ak migranata preseliti u druge centre. O tome nisu unaprijed obavješteni i prijeti im prebacivanje u druge regije, uključujući djecu koja će time biti odvojena od svojih prijatelja i školskih kolega. 

Ostatak migranata neće imati kamo otići jer posjeduju vrstu boravišne dozvole koja je ukinuta Salvinijevim dekretom, pa više nemaju pravo na smještaj u organizaciji države. 

Kritike iz crkvenih krugova

"Muškarci, žene i djeca razdvojeni su na način koji podsjeća na nacističke kampove gdje su odvajane obitelji", kazao je u utorak u parlamentu Roberto Morassut iz oporbene Demokratske stranke, pozvavši Salvinija da pred zastupnicima objasni svoj čin.

Kritike su stigle i iz crkvenih krugova. 

"Oče, oprosti im jer ne znaju što čine", napisali su franjevci iz Asiza na Twitteru.

Jose Manuel Torres, župnik Castelnuovo di Porta, grada u kojem je papa Franjo 2016. godine posjetio migrante, za katoličku je novinsku agenciju SIR rekao kako traže da se prema migrantima "ne odnosi kao prema životinjama". 

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.