Oglasi

Salvini zatvorio 'najveći centar za migrante' u Evropi

Italijanski ministar unutrašnjih poslova, koji ne dozvoljava spasilačkim brodovima da pristanu u ovu zemlju, rekao je da se broj migranata smanjio.
Matteo Salvini je rekao da je broj migranata u centrima opao na 107.000EPA

Italijanski ministar unutrašnjih poslova Matteo Salvini zatvorio je centar za migrante na Siciliji, koji je opisao kao najveći u Evropi, ističući da je priliv migranata smanjen od kako je stupio na dužnost prije godinu dana.

Obraćajući se novinarima u naselju Mineo na Siciliji, on je rekao da je broj migranata u centrima opao sa 182.000, koliko je zabilježeno prije godinu dana, na sadašnjih 107.000. 

Spasilački brodovi

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, ove godine u Italiju je stiglo 3.073 migranata, dok je u istom periodu prošle godine taj broj iznosio 17.000, a 2017. godine čak 85.000 migranata, prenosi AP. 

Salvini je odbio dozvoliti humanitarnim spasilačkim brodovima da pristanu u italijanske luke, ali bez obzira na to, neki brodovi s migrantima i dalje pristižu u Italiju.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.