Salihamidžić: Bayern ne želi imati ništa sa neprijateljima fudbala

Utakmica je dva puta prekidana zbog uvredljivog transparenta kojeg su navijači Bayerna uputili vlasniku Hoffenheima (Reuters)

Bayernov sportski menadžer Hasan Salihamidžić oštro je osudio ponašanje navijača minhenskog kluba na utakmici 24. kola Bundeslige protiv Hoffenheima.

Utakmica je dva puta prekidana zbog uvredljivog transparenta kojeg su navijači Bayerna uputili Dietmaru Hoppu, vlasniku Hoffenheima.

“Dvije pobjede i 120. rođendan Bayerna. Mogla je to biti savršena sedmica. Dakle, ovo je bio tužan dan. Sramota. Mržnja i netrpeljivost nemaju mjesto u društvu i fudbalu. Bundesliga ne smije izgubiti jasno pozicioniranje, a Bayern je sad bio jasan, što se moglo i vidjeti. Svi mi u fudbalu se moramo pozabaviti tim problemom bez kompromisa. Mi u Bayernu ćemo analizirati situaciju i onda reagovati. Također je vrlo važno pokazati da mora živjeti tolerancija. Ako ne možete prihvatiti takva pravila, onda nemate mjesto u Bayernu”, napisao je Salihamidžić na Twitteru.

U izjavama za medije Salihamidžić je dodao kako ga je sramota tih navijača za koje kaže da su neprijatelji fudbala i da Bayern ne želi imati ništa s njima.

Dva prekida utakmice

Lider njemačkog fudbalskog prvenstva Bayern deklasirao je na gostovanju Hoffenheim rezultatom 6:0, ali je utakmica umalo prekinuta zbog uvredljivog transparenta upućenog vlasniku Hoffenheima kojeg su izvjesili navijači minhenskog kluba.

Sudija Christian Dingert je prvo u 62. minuti upozorio gostujuće navijače i trener njihovih igrača je ljutito reagirao prema navijačima, a kada se poruka ponovo pojavila u 77. minuti prekinuo je susret poslavši ekipe u svlačionicu.

Nakon kraće pauze dvoboj je nastavljen, no igrači Bayerna i Hoffenheima su se međusobno dodavali što je bio zajednički protest igrača protiv nedoličnog ponašanja navijača.

Bila je to nevjerovatna scena i potez igrača kojim poslali jasnu poruku. Podršku Hoppu pružio je i Bayernov čelnik Karl-Heinz Rummenigge koji se stao uz njega.

Izvor: Agencije