Oglasi

Sahranjeni posmrtni ostaci Antonije Bilić

Za ubistvo sedamnaestogodišnje djevojke iz Drniša na 40 godina nepravosnažno je osuđen Dragan Paravinja.
Antonija Bilić nestala je 7. juna prošle godine na Čikolskom mostu u HrvatskojPixsell

U krugu obitelji, prijatelja i sugrađana, u srijedu poslije podne na groblju u drniškom naselju Badnju pokopana je Antonija Bilić.

Na posljednje počivalište Antonijine posmrtne ostatke nosili su pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS). Njih 60 iz svih krajeva Hrvatske izmjenjivalo se u povorci.

To je bila želja Antonijine obitelji, koja se na taj način, ali i zahtjevom da se ne kupuju vijenci za pokojnicu, već da se novac uplati na račun HGSS-a, željela odužiti pripadnicima te službe za sve što su učinili za njih toekom potrage za njom.

Antonijina školska kolegica Marijana Brakus oprostila se od nje riječima: "Neka te anđeli čuvaju i nasmijavaju, kao što si i ti nas."

Za ubistvo 40 godina zatvora

Antoniju Bilić ubio je Dragan Paravinja 7. juna 2011. godine.

Paravinja je za teško ubistvo Antonije te za još dva pokušaja silovanja na Županijskom sudu u Šibeniku osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu od 40 godina.

Od kako je nestala, sve do 27. novembra ove godine, kada su kod Josipdola, uz državnu prometnicu, pronađeni njeni posmrtni ostatci, trajala je jedna od najopsežnijih potraga za nestalom osobom u Hrvatskoj.

Paravinja je uhapšen u Bosni i Hercegovini u junu prošle godine, gdje je pobjegao nakon što je Hrvatska raspisala potjernicu za njim zbog povezanosti s ubistvom maloljetne Drnišanke.

Izvor: Agencije