Safet Sušić: Ne bojim se sudija

Sušić je kazao da je Hrvatska oštećena u susretu sa Brazilom (Anadolija)

Nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine su obavili posljednji trening u Guaruji uoči odlaska u Rio de Janeiro gdje će u nedjelju igrati prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu protiv Argentine.

Na treningu su se pojavili svi nogometaši osim Sejada Salihovića koji je bio na poštedi zbog povrede lista noge, prenosi Anadolija.

“Poštedili smo ga, nije ništa ozbiljnije. Sutra bi trebao trenirati na Maracani u Rio de Janeiru i nadam se da će igrati protiv Argentine”, kazao je selektor Safet Sušić i dodao da mu je početni sastav poznat, ali da mu neizvjesnost stvara povreda Salihovića.

SP u Brazilu 2014

Popularni Pape nije želio govoriti o imenima, ali je novinarima rekao da i oni vjerovatno znaju deset, ako ne i 11 igrača koji će istrčati na Maracanu.

Sušić je rekao kako BiH u nedjelju igra protiv apsolutnog favorita, ne samo u toj utakmici već i na čitavom Mundijalu.

“Mi imamo cilj otići što dalje. Kada bi Argentina igrala bez Di Marije, Aguera i Messija bio bih uvjeren da bismo ih dobili. Bez njih, oni su solidna ekipa, a s njima trojicom velika”, rekao je Sušić.

Selektor BiH je rekao kako su igrači i stručni štab zajedno gledali utakmicu Brazil – Hrvatska kojom je otvoreno Svjetsko prvenstvo. Sušić smatra da je Hrvatska oštećena u utakmici odigranoj u četvrtak navečer.

‘Hrvatska je oštećena’

“Bez obzira što smo ovdje zaista dobro dočekani, Hrvatska je sinoć oštećena. Sudija ih je oštetio, ali i njihov golman koji je primio dva onakva gola”, rekao je Sušić.

Na pitanje novinara Anadolije da li očekuje da se i reprezentaciji BiH može desiti slična situacija sa suđenjem, Sušić je rekao da ne vjeruje, jer cijeli svijet kritizira sinoćnje suđenje.

“Ne bojim se sudija, više se bojim naših grešaka”, rekao je Sušić i naglasio kako je i njemu i igračima čast što će prvu utakmicu odigrati na Maracani.

Pape je poredio učešće na Mundijalu u ulozi trenera i igrača.

“Smireniji sam kao stariji. Kao igrač znao sam da ne spavam prije utakmice i po dva-tri dana zbog uzbuđenja. Sada spavam dobro, kratko, ali dobro. U svakom slučaju je dobro doći na SP”, rekao je Sušić.

Na kraju konferencije za medije koja je održana uoči treninga, Sušić se našalio i rekao kako je čitavu noć morao tješiti trenera golmana Tomislava Piplicu zbog poraza Hrvatske.

“Ponavljam, oštećeni su i nadam se da će naši susjedi pobijediti preostala dva meča i da će proći u drugi krug”, rekao je Sušić uz nadanje da će i hrvatski igrači i stručni štab navijati za BiH u nedjelju.

Izvor: Agencije