Oglasi

SAD: Zaplijenjen kokain vrijedan 500 miliona dolara

U akciji je učestvovao veliki broj čamaca Obalske straže, uhapšeno je 49 osumnjičenih, kojima će biti suđeno na Floridi.
Kokain je krijumčaren na 15 brodova u istočno-pacifičkom regionuEPA/Ilustracija

Američke vlasti zaplijenile su 18,5 tona kokaina čija je ulična vrijednost 500 miliona dolara, a koji je krijumčaren na 15 brodova u istočno-pacifičkom regionu, saopštila je danas američka obalska straža.

U akciji je učestvovao veliki broj čamaca Obalske straže, a uhapšeno je 49 osumnjičenih, kojima će biti suđeno u južnoj Floridi, prenosi AP.

Agencija napominje da je kokain i dalje jedna od najkorištenijih ilegalnih droga u SAD, gdje se nalazi i najveća količina kokaina u svijetu.

U usponu dostupnost kokaina

"Postoje rane, zabrinjavajuće naznake da je upotreba i dostupnost kokaina u usponu u SAD po prvi put u poslednjih 10 godina", bilo je navedeno u izvještaju State Departmenta o globalnoj trgovini drogom za 2017. godinu.

Agencija podsjeća da u izvještaju Ujedinjenih nacija o drogama i kriminalu za 2018. godinu piše da je u 2016. godini potencijalni globalni izvoz kokaina dostigao 1.410 tona, što je najviši nivo ikada zabilježen.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.