SAD: Uhapšena jedna osoba u vezi sa sumnjivim paketima

Policija New Yorka istražuje i odvojeni slučaj sumnjivog paketa u jednoj pošti u tom gradu (EPA)

Direktor FBI Christopeher Wray rekao je novinarima da je Cesar Sayoc uhapšen u istrazi povezanoj sa bombama. Wray je rekao da je Sayoc'sov otisak prsta pronađen na paketu koji je poslan kdemokratskoj kongresmenici Maxine Waters.

Ranije je zvaničnica američkog Ministarstva pravde saopštila je da je danas uhapšena jedna osoba u vezi sa slanjem paketa sa cjevnim bombama, javio je Tanjug ranije.

Portparolka Ministarstva, Sarah Isgur Flores rekla je da će federalne vlasti objaviti više informacija o tome na konferenciji za novinare, prenosi AP, dok je Hina javila da je hapšenje izvršeno na Floridi.

Ranije je saopšteno da je broj poslatih sumnjivih paketa sa eksplozivnim napravama ručne izrade porastao na 12.

Sumnjivi paket pronađen je danas na Floridi, a bio je adresiran na demokratskog senatora Coryja Bookera, javile su TV mreže CNN i MSNBC.

CNN je takođe javio da policija New Yorka istražuje i odvojeni slučaj sumnjivog paketa u jednoj pošti u tom gradu.

Nijedna bomba nije eksplodirala

Sumnjivi paket bio je upućen i bivšem direktoru američke obavještajne službe Jamesu Clapperu, a presretnut je na Floridi.

Više paketa sa improvizovanim bombama presretnuto je u proteklih nekoliko dana u SAD, a mete su bili istaknute demokrate i kritičari predsjednika Donalda Trumpa.

Paketi su, između ostalih, bili namijenjeni bivšem predsjedniku Baracku Obami, bivšoj predsjedničkoj kandidatkinji Hilary Clinton i CNN-u.

Nijedna bomba nije eksplodirala i niko nije povrijeđen.

Izvor: Agencije