Oglasi

SAD: Snažan grad ubio hiljade ptica u Montani

Gotovo pet procenata preživjelih patki i trećina živih pelikana/kormorana pokazuju neke znake povreda.
Prema saopćenju za medije, biolog Justin Paugh procjenjuje da je gotovo četvrtina ptica na jezeru povrijeđeno ili ubijenoEPA

Snažan grad ubio je više od 11.000 ptica 11. augusta kada je ta razorna padavina pogodila oblasti sjeverozapadno od Billingsa, najvećeg grada američke države Montane.

Prema saopćenju za medije, biolog Justin Paugh procjenjuje da je gotovo četvrtina ptica na jezeru povrijeđeno ili ubijeno.

Ptice nisu predosjetile grad

Gotovo pet procenata preživjelih patki i trećina živih pelikana/kormorana "pokazuju neke znake povreda ili oštećenja motorike“, prenosi Washington Post.

"Ovo nije neuobičajeno za nas, ali obično se događa u junu", objasnio je meterolog Shawn Palmquist, rekavši da je temperatura prošle sedmice bila ispod očekivane za to doba godine, što je, uz iznadprosječnu vlagu i jak vjetar, dovelo do oluje.

Postoje pokazatelji da je grad prvo počeo da pada u blizini jezera i da ga ptice vjerovatno nisu predosjetile.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.