SAD: Nožem povrijeđeno 20 učenika u školi

Jedan lokalni zvaničnik kaže da svi povrijeđeni imaju između 14 i 17 godina te da većina ima rane od noža (AP)

Najmanje 20 tinejdžera povrijeđeno je u srednjoj školi u gradiću Murrysvilleu, nedaleko od Pittsburga, u saveznoj državi Pennsylvaniji, pošto ih je nožem napao učenik koji je potom uhapšen, objavili su u srijedu američki mediji.

Američki lokalni zvaničnici kazali su da je u napadu u srednjoj školi Franklin Regional teže povrijeđeno četvoro učenika, ali im život, ipak, nije ugrožen.

Prema riječima doktora Chrisa Kaufmanna, direktora najbliže bolnice Forbes, dvije osobe su operirane, a jedna osoba čeka intervenciju. Sve tri žrtve su izbodene u predjelu stomaka, grudi ili leđa, zbog čega se, kako kaže, te povrede karakteriziraju kao “ozbiljne”.

Imena povrijeđenih nisu saopćena, a zna se samo da je među njima i jedna odrasla osoba.

Dvanaest povrijeđenih je smješteno na četiri klinike i još se prikupljaju podaci o njihovom stanju i radi se na utvrđivanju identiteta.

Škola Franklin je zatvorena, a policija vrši uviđaj. Istražni organi ispituju osumnjičenog za napad.

Nepoznati motivi

Jedan od učenika očevidaca incidenta rekao je za lokalne medije kako je vidio kolege “kako se drže za stomake i krvare”. Nije precizirao kako je napadač zaustavljen, ali je naveo da se u jednom trenutku aktivirao alarm za požar.

“Kritičan incident desio se u srednjoj školi. Nastava u svim osnovnim školama je otkazana i osigurani su učenici srednjih škola”, rekao je neimenovani školski zvaničnik.

Motivi napada za sada nisu poznati, prenose mediji.

Jedan lokalni zvaničnik je kazao da svi povrijeđeni imaju između 14 i 17 godina te da većina ima rane od noža.

Gradić Murrysville udaljen je blizu 25 kilometara od Pittsburga.

Izvor: Agencije