Oglasi

SAD na granicu s Meksikom šalje još 2.100 vojnika

Pripadnici federalne vojske posmatrat ćei područje iz zraka te pružati logističku podršku.
Trenutno se na granici s Meksikom nalazi oko 4.500 vojnikaEPA-EFE

Sjedinjene Američke Države rasporedit će novih 2.100 vojnika radi sigurnosti na granici s Meksikom.

U saopćenju iz Pentagona navedeno je kako će na granicu s Meksikom biti raspoređeno 1.100 pripadnika američke vojske te 1.000 pripadnika Nacionalne garde američke savezne države Texas.

Naglašeno je, također, kako će pripadnici federalne vojske posmatrati područje iz zraka te pružati logističku podršku, prenosi agencija Anadolija.

Pripadnici Nacionalne garde Texasa će biti zaduženi za sigurnost pograničnih regija Donna i Tronillo, gdje se nalaze privremeni smještajni centri za migrante.

Predizborno obećanje

Slanje dodatnih 2.100 američkih vojnika na granicu s Meksikom odobrio je vršitelj dužnosti ministra odbrane SAD-a Richard V. Spencer.

Trenutno se na granici s Meksikom nalazi oko 4.500 vojnika.

Migranti koji nezakonito prelaze američku granicu izazvali su ozbiljne napetosti između SAD-a i Meksika, a zatvaranje granice s Meksikom bilo je jedno od glavnih obećanja Donalda Trumpa u predizbornoj kampanji.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.