Oglasi

SAD: Malo napretka u rješavanju akustičkih napada na Kubi

Najmanje 21 osoba zaposlena u ambasadi SAD-a u Havani imalia je zdravstvene probleme poslije akustičkih napada.
Porijeklo 'akustučkih napada' na članove američke amabasade je nepoznatoReuters

Američki državni podsekretar Steve Goldstein izjavio je da je učinjen mali napredak u istrazi o ugrožavanja zdravlja osoblja američke ambasade na Kubi.

On je rekao da istraga traje duže nego što se očekivalo, prenijela je agencija AP.

Prema njegovim riječima, kubanska Vlada "zna šta se dogodilo", ali jednostavno to neće da prenese američkim vlastima, prenosi Beta.

Imenovanje odbora

Goldstein je azkao da Washington želi da Kuba "kaže šta se dogodilo, kako se to ne bi ponovilo", i dodao da je šef američke diplomatije Rex Tillerson odredio članove odbora za razmatranje tog slučaja i da će imena tog odbora biti uskoro saopćena.

Najmanje 21 osoba zaposlena u ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Havani i članovi njihovih porodica imali su zdravstvene probleme poslije takozvanih akustičkih napada, čije je porijeklo nepoznato.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.