Oglasi

SAD jača sankcije sirijskim saveznicima

Odlukom su obuhvaćene zemlje koje budu pružale materijalnu i tehničku podršku Assadu, uključujući Rusiju i Iran.
Assad kaže da nema velikih očekivanja od TrumpaEPA

Predstavnički dom Američkog Kongresa apsolutnom većinom je usvojio zakon o jačanju sankcija saveznicima sirijske vlade, uključujući Rusiju i Iran.

Novim zakonom biće obuhvaćene zemlje koje budu pružale materijalnu i tehničku podršku sirijskom predsjedniku Bashar al-Assadu. Prije stupanja na snagu, neophodno je da zakon usvoji i Senat, i da ga potpiše predsjednik Barack Obama.

Assad skeptičan prema Trumpu

Sirijski predsjednik Bashar al-Assad, rekao je da njegova zemlja nema većih očekivanja od novog američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Uprkos tome, nada se da će SAD poštovati međunarodno pravo i prestati da se, kako navodi, miješa u unutrašanje stvari drugih zemalja i da podržava, kako ih je nazvao, teroriste u Siriji.

„Šta je sa suprotstavljenim snagama unutar administracije, medijima koji su bili protiv njega? Kako će se on nositi s tim? Zbog toga i dalje sumnjamo u to da može ispuniti obećanja. Također, oprezni smo u donošenju suda o njemu, naročito zbog toga što ranije nije obnašao političke dužnosti. Dakle, ne možemo predvidjeti šta će učiniti, ali ako se bude borio protiv terorista, bit ćemo mu prirodni saveznici“, pojašnjava.

Izvor: Al Jazeera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.