Oglasi

SAD i Kanada će produžiti zabranu neesencijalnih putovanja

Mjere će biti produžene za još 30 dana i mogu trajati još nekoliko mjeseci, ovisno o napredovanju korona virusa.
Višemjesečna zabrana, koja ne pokriva trgovinu, prvi put je uvedena u martuReuters

Sjedinjene Američke Države i Kanada spremne su odobriti još jedno produženje zabrane neesencijalnih putovanja, jer se bore da spriječe dalje širenje korona virusa, navode izvori iz obje države.

Višemjesečna zabrana, koja ne pokriva trgovinu, prvi put je uvedena u martu i već je nekoliko puta ukidana i ponovo uvođena, prenosi Fena, pozivajući se na Reuters. 

Trenutna zabrana ističe 21. augusta.

Mjere ovise o epidemiološkoj situaciji

Američki zvaničnik upoznat s tim pitanjem rekao je da će mjere biti produžene za još trideset dana i da mogu trajati još nekoliko mjeseci, ovisno o napredovanju korona virusa, od kojeg je umrlo 165.000 Amerikanaca.

Kanadski izvor upoznat s vladinim planovima potvrdio je da dvije države koje planiraju prdoužiti zabranu putovanja do 21. septembra. Izvor je zatražio anonimnost, jer nisu ovlašteni za razgovor sa medijima.

Premijeri nekoliko većih kanadskih provincija kažu da žele spriječiti ulazak američkih turista sve dok postoje jasni dokazi da je izbijanje korona virusa južno od granice pod kontrolom.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.