SAD: Hiljade letova otkazano zbog oluje

Otkazano je 4.300 letova, a najteže su pogođeni aerodoromi u Dallasu, Washingtonu, Philadelphiji i New Yorku (Reuters)

Zbog snježne oluje, u Sjedinjenim Američkim Državama, od Teksasa do Nove Engleske zatvorene su škole, otkazano je više od 4.000 letova, dok su stotine vozača u Kentukiju, gdje je palo 58 centimetara snijega, morali prekinuti putovanje.

Avion prijevoznika Delta Air Lines na njujorškom aerodromu La Guardia zbog obilnog snijega pri slijetanju je skliznuo s piste i udario u ogradu, no povrijeđenih nije bilo.

U Distriku Kolumbija, Nju Džersiju, Južnoj Karolini i Tenesiju najavljeno je zatvaranje škola, ureda i sudova, dok je guverner Kentakija proglasio vanredno stanje.

Nacionalna garda razmještena je kako bi pomogla vozačima i odvela ih u skloništa.

Osim automobila, na cestama je zapelo najmanje 200 kamiona s prikolicama.

Žrtva u Tenesiju

Loši uvjeti vladaju i duž cijele doline uz rijeku Ohajo i okolne države, a jedna je osoba poginula u automobilskoj nesreći u okrugu Dikson u Tenesiju.

U dijelovima Arkansasa, Ilinoisa, Indijane i Ohaja palo je 28 centimetara snijega, dok je ledena kiša padala u Tenesiju, Misisipiju i Alabami.

Prošavši kroz Kentaky, oluja je zahvatila Zapadnu i Sjevrnu Virdžiniju, pa sve do New Yorka, Long Islanda i južnih dijelova Nove Engleske.

U četvrtak je otkazano više od 4.300 letova, a najteže su pogođene zračne luke u Dallasu, Washingtonu, Philadelphiji i New Yorku.

Izvor: Agencije