Oglasi

SAD blokirao izvještaj o sukobu Izraela i Hezbollaha

Blokada da Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda izda zajedničko saopćenje povodom nedavne razmjene prekogranične vatre između izraelskih snaga i libanskog Hezbollaha u južnom Libanu.
Prvobitni nacrt osudio bi 'sva kršenja Plave linije', a to je linija razdvajanja koju je nacrtao upravo SADEPA - Arhiva

Sjedinjene Američke Države blokirale su da Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda izda zajedničko saopćenje povodom nedavne razmjene prekogranične vatre između izraelskih snaga i libanskog Hezbollaha u južnom Libanu.

Prvobitni nacrt osudio bi "sva kršenja Plave linije", a to je linija razdvajanja koju je nacrtao upravo SAD, prenosi AP.

Kako se navodi, Vijeće sigurnosti UN-a bi pozvalo sve strane da budu "maksimalno mirne i suzdržane", kao i da se suzdrže od retorike koja bi mogla ugroziti prekid neprijateljstava koje su Izrael i Liban dogovorili nakon višemjesečnog sukoba 2006. godine između izraelske vojske i snaga Hezbollaha.

'Više nema crvenih linija'

Lider Hezbollaha Hassan Nasrallah najavio je ranije kako će njegova organizacija, koja ima podršku Irana, početi ciljati izraelske bespilotne letjelice koji lete u zračnom prostoru Libana.

On je upozorio kako više nema "crvenih linija" u borbi protiv Izraela.

Nasrallah je to rekao dan nakon žestokih prekograničnih raketno-artiljerijskih sukoba.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.