Oglasi

SAAB najavio izlazak nove protubrodske rakete

Očekuje se da će švedska odbrambena kompanija ubrzo prikazati novu verziju rakete RBS15 s poboljšanim borbenim radijusom.
U kombinaciji s visokom spremnošću sistema, raketni sistem olakšava brzu reakciju na svaku prijetnjuSAAB

Švedska odbrambena kompanija SAAB saopćila je da je razvila novu verziju dalekometne "fire-and-forget" protubrodske rakete RBS15.

Na svojoj web stranici kompanija je saopćila: "Najnoviji član porodice RBS15 osigurava vrhunski učinak, dajući pomorskim snagama da ostanu ispred."

Također, kompanija je objavila fotografije nove rakete, nazvane RBS-15 Mk4 Gungnir, prenosi Defender.

Očekuje se da će kompanija ubrzo prikazati novu verziju rakete RBS15, s poboljšanim borbenim radijusom, nadograđenim tragačem cilja i smanjenom težinom u odnosu na sadašnju verziju Mk3.

Brza reakcija na svaku prijetnju

Planiranje misije obavlja se kroz Missile Engagement Planning System, koji pruža operatoru built-in podršku odlučivanja i napredni sistem upravljanja vatrom.

U kombinaciji s visokom spremnošću sistema, raketni sistem olakšava brzu reakciju na svaku prijetnju.

U bliskoj budućnosti SAAB planira iznijeti detalje o novoj raketi te će održati prezentaciju.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.