Sa Pinto umjesto Jankovića na čelu Zvezde

Sa Pinto je bio pomoćni trener Uniao Leirije u sezoni 2010-2011, a samostalno je vodio ekipu Sportinga 2012. godine (AFP)

Višestruki prvak Srbije i nekadašnji osvajač Lige šampiona, beogradska Crvena zvezda, sporazumno je prekinuo saradnju sa šefom stručnog štaba Aleksandrom Jankovićem, a za novog šefa stručnog štaba Upravni odbor „Crveno-belih“ u ponedjeljak navečer je imenovao portugalskog stručnjaka Ricarda Sa Pinta.

Porazom nedjelju od Radničkog u Nišu (1:2), Janković je završio drugi mandat na klupi beogradske ekipe koju je preuzeo u augustu prošle godine. Prethodno je vodio nogometaše Crvene zvezde od jeseni 2007. do proljetnog dijela 2008. godine.

„Janković je Zvezdino dete, celog života je u klubu i uvek je tu kada je najpotrebnije. Razgovarao sam s njim, nije reč o smeni, već o sporazumnom dogovoru“, kazao je potpredsjednik kluba Siniša Kokeza tokom ponedjeljka.

„Janković je korektan čovek, došao je u teškoj situaciji za klub, nekad je radio i na svoju štetu i protiv sebe dok je vodio tim. Pokazao je maksimalnu korektnost i ugovor će biti raskinut sporazumno.“

Bez iskustva

Nakon poraza u Nišu „Crveno-beli“ zaostaju 11 bodova za vodećim aktuelnim prvakom i velikim rivalom – ekipom Partizana.

Sa Pinto (41) je bivši reprezentativac Portugala, ali nema veće trenersko iskustvo.

Bio je pomoćni trener Uniao Leirije u sezoni 2010-2011, a samostalno je vodio ekipu Sportinga 2012., gdje je u oktobru te godine otpušten zbog loših rezultata.

Tokom karijere igrao je za Salgueiros, Sporting, Real Sociedad i Standard iz Liježa.

Sa Pinto je od 1994. do 2001. odigrao 45 utakmica za reprezentaciju Portugala i postigao devet golova.

Izvor: Agencije