‘S one strane’ najbolji film Pulskog filmskog festivala

Film Zrinka Ogreste dobitnik je sedam nagrada (Pixsell)

Velika zlatna arena za najbolji film na 63. Pulskom filmskom festivalu pripala je filmu “S one strane” reditelja Zrinka Ogreste, produkcijske kuće Interfilm i producenta Ivana Maloče.

Nagrada publike, Zlatna vrata Pule, dodijeljena je filmu “Lazar” reditelja Svetozara Ristovskog, objavila je direkcija festivala.

Film “S One strane” je psihološka drama nastala prema scenariju Mate Matišića i Zrinka Ogreste, a prati patronažnu sestru Vesnu koja se se s djecom prije 20 godina preselila u Zagreb, bježeći od događaja koji su im gotovo uništili živote. Nakon jednog neočekivanog poziva na površinu ispliva tajna koju je kroz sve te godine nastojala skriti.

Filmu “S one strane” pripalo je još šest Zlatnih arena i to za režiju Zrinku Ogresti, za scenarij Mati Matišiću i Zrinku Ogresti, za najbolju glavnu žensku ulogu Kseniji Marinković, za najbolju glavnu mušku ulogu Lazaru Ristovskom, za montažu Tomislavu Pavlicu te za oblikovanje zvuka Martinu Semenčiću Ivanu Zeliću.

Tri priznanja filmu ‘Sve najbolje’

Filmu “Sve najbolje” rediteljice Snježane Tribuson pripale su tri Zlatne arene, i to Željki Burić za scenografiju, Ivani Zozoli Vargović za kostimografiju te Saši Budimiru, Ratimiru Rakuljiću i Ladu Skorinu za vizuelne efekte.

Filmu “Narodni heroj Ljiljan Vidić” reditelja Ivana Gorana Viteza pripale su dvije Zlatne arene. Dobitnice nagrada su Slavica Šnur (maska) te Tamara Cesarec (kamera).

Rundek Cargo Trio dobitnik je Zlatne arene za muziku, za film “Generacija 68” reditelja Nenada Puhovskog.

Zlatna arena za najbolju sporednu žensku ulogu pripala je Teni Brankov Nemet za ulogu Nike u filmu “Trampolin” rediteljice Katarine Zrinke Matijević, dok je nagradu za najbolju sporednu mušku ulogu osvojio Goran Navojec za ulogu Ljube u filmu “Sve najbolje”.

Nagrada Breza za najboljeg debitanta pripala je Renati Pokupić za ulogu Brankice u filmu “Sve najbolje”.

U konkurenciji Hrvatskog programa – manjinske hrvatske koprodukcije, Zlatna arena za najbolji film pripala je filmu “Dobra žena” rediteljice Mirjane Karanović, za režiju filmu “Vrapci” reditelja Runara Runarssona, a za glumačko ostvarenje Vedranu Živoliću.

Hrvatsko društvo filmskih kritičara “Oktavijan” nagradilo je film “S one strane”.

Najboljim kratkim filmom iz Hrvatskog programa proglašen je film “Cvijeće” rediteljice Judite Gamulin.

Zlatna arena za najbolji dugometražni film u međunarodnom programu pripala je filmu “Nezakonito” reditelja Adriana Sitarua.

Nagrade će biti uručene večeras u pulskoj Areni.

Izvor: Agencije