Ryanair će letjeti i preko Atlantika

Predložene cijene karata kretale bi se od 14 eura u jednom pravcu (AFP)

Irski niskotarifni avioprevoznik Ryanair potvrdio je kako je njegov upravni odbor odobrio planove da se u narednih pet godina pokrenu prekookeanski letovi uz niske cijene karata.

Predložene cijene karata kretale bi se od svega deset funti (14 eura) u jednom pravcu, iako bi samo određeni broj karata bio dostupan po tako niskoj cijeni, navodi kompanija, a prenosi agencija France Presse.

“Upravni odbor Ryanaira odobrio je poslovni plan za budući rast, uključujući prekookeanske letove”, saopćila je kompanija, dodajući da je u pregovorima sa proizvođačima o kupovini aviona dugog doleta, prenosi Tanjug.

Povezivanje kontinenata

Njima bi se povezivalo 14 evropskih i američkih gradova, među kojima bi bili Dablin, London, Keln i Berlin u Evropi i New York, Boston i Washington u Sjedinjenim Američkim Državama.

“Evropski putnici žele niže cijene za letove ka SAD-u, a isto važi za Amerikance koji putuju ka Evropi. Smatramo da je to logičan razvoj za evropsko tržište”, navela je kompanija.

Ryanair, koji je ove godine napunio 30 godina i koji je najveća evropska aviokompanija po broju prevezenih putnika, za tekuću poslovnu godinu, koja traje do kraja marta, predviđa profit od 840 do 850 miliona eura.

Izvor: Agencije