Oglasi

Ryan: Trump neće potpisati zakon o finansiranju vlade

Trump smatra da bilo kakav dogovor o budžetu treba da obuhvati troškove za obezbjeđivanje američke granice.
Republikanci u Predstavničkom domu izrazili su ozbiljnu zabrinutost zbog finansiranja i zidaEPA

Američki predsjednik Donald Trump neće potpisati zakon o finansiranju federalne vlade koji je usvojio američki Senat, izjavio je predsjedavajći Predstavničkog doma Kongresa Paul Ryan.

Ryan je novinarima poslije razgovora sa predsjednikom rekao da Trump smatra da bilo kakav dogovor o budžetu treba da obuhvati troškove za obezbjeđivanje američke granice.

Republikanci u Predstavničkom domu izrazili su ozbiljnu zabrinutost zbog finansiranja i zida, ali žele da ne dođe do blokade rada vlade, uoči roka koji ističe u petak u ponoć, prenosi Reuters.

Zakon o krivičnim sankcijama

Ranije ove sedmice američki Senat odobrio je sa 87 glasova za i 12 protiv promjene zakona o izvršenju krivičnih sankcija, koje bi trebalo da smanje broj zatvorenika s obzirom da predviđa smanjenje zatvorske kazne za neka federalna krivična djela.

Senat je odobrio zakone koji su već dugo na čekanju i koji su dobili podršku obje partije, kao i američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.