Oglasi

Ruski nuklearni bombarderi nad Japanskim morem

Japanski borbeni avioni pratili su ruske bombardere tokom dijelova njihovog leta.
TASS je prenio navode Ministarstva da je riječ o dva bombardera Tupoljev-95MSArhiva

Ruski bombarderi koji su u stanju nositi nuklearno oružje obavili su trenažni let nad Japanskim morem, zbog čega su vlasti u Tokiju poslale japanske avione da ih presretnu, javio je Interfaks pozivajući se na rusko Ministarstvo odbrane.

"Japanski borbeni avioni pratili su ruske bombardere tokom dijelova njihovog leta, koji je trajao više od 15 sati i izveden je iznad Ohotskog mora i istočnih dijelova Pacifika", objavilo je rusko ministarstvo, prenio je Reuters.

Tupoljev i Suhoj

TASS je prenio navode Ministarstva da je riječ o dva bombardera Tupoljev-95MS, kojima su tokom trenažnog leta zaštitu pružali ruski borbeni avioni Suhoj-35S.

Premijer Japana Shinzo Abe izrazio je u januaru punu odlučnost u prevazilaženju višegodišnjeg neprijateljstva između Japana i Rusije.

U redovnom godišnjem obraćanju parlamentu rekao je da je spreman riješiti poslijeratne diplomatske izazove s kojima se ta zemlja suočava.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.