Oglasi

Ruske i iranske trupe u zajedničkoj antiterorističkoj vježbi

Zajednička antiteroristička vježba tokom strateških manevara Kavkaz 2020.
Ruske i iranske snage vježbati i blokadu vazdušnih i pomorskih puteva za snabdijevanje ilegalnih naoružanih formacijaEPA

Pripadnici ruskog ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane, zajedno za Crnomorskom flotom, održaće sa iranskom ratnom mornaricom zajedničku antiterorističku vježbu tokom strateških manevara Kavkaz 2020, saopštilo je danas ruskom ministarstvo odbrane, prenosi Tanjug.

U saopštenju se navodi da će trupe raditi na izolovanju, blokadi i eliminaciji područja na kojima su stacionirane ilegalne naoružane formacije međunarodnih terorističkih organizacija.

Ministarstvo dodaje da će ruske i iranske snage vježbati i blokadu vazdušnih i pomorskih puteva za snabdijevanje ilegalnih naoružanih formacija, prenosi Tas s.

U ruskoj strateškoj vojnoj vježbi Kavkaz 2020 koja se sprovodi na nekoliko poligona u Južnoj vojnoj oblasti, učestvuje oko 80.000 ljudi.

Vojne vježbe

Ruske borbene snage početkom augusta održale su brojne manevre od Baltičkog i Crnog mora na evropskom dijelu, do dalekog Pacifika, izvijestile su tamošnje agencije, ali i Ministarstvo odbrane Rusije koje ažurno svoje manevre „promovira“ na društvenim mrežama i YouTubeu.

Tako je objavljeno izvođenje vojnih vježbi Crnomorske flote gdje je rađeno i testiranje artiljerije.

Tako se na snimku vidi „živo“ ispaljivanje projektila Grad iz višecjevnih lansera raketa.

Ovo testiranje je izvođeno na poligonu Opuk na Krimu, objavilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.