Oglasi

Ruska mornarica izvela prve vojne vježbe u 2018.

Najmanje 200 borbenih jedinica sa specijalnom opremom poslano je na vježbu u vojnoj oblasti na dalekom istoku.
Marinci će izvoditi vježbe vožnje borbenih vozila, taktičke metode borbe i inžinjerijske obukeArhiva

Marinci iz Pacifičke flote Ruske mornarice počeli su s vježbama u istočnoj vojnoj oblasti na dalekom istoku Rusije, pokrenuvši prve vojne vježbe u Rusiji u 2018. godini, javila je novinska agencija Sputnik.

Pozivajući se na saopćenje Pacifičke flote, agencija prenosi da je oko 1.000 mornara počelo s obavljanjem zadataka u regijama Bamburovo, Gornostai i Radygine, u prvom borbenom zadatku u 2018. godini.

Na vježbi i borbene jedinice

Marinci će izvoditi vježbe vožnje borbenih vozila, taktičke metode borbe i inžinjerijske obuke, kao i  praktične vježbe otvaranja vatre iz svih tipova malokalibarskog oružja, navodi se u saopćenju.

Najmanje 200 borbenih jedinica sa specijalnom opremom poslano je na vježbu, dodaje se u saopćenju Pacifičke flote.

Sa sjedištem u dalekoistočnom gradu Vladivostoku, Pacifička flota dio je Ruske mornarice i snaga istočne vojne oblasti, jedne od četiri operativne strateške komande ruske vojske.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.