Rusija predstavila logo Mundijala 2018.

Logo Svjetskog nogometnog prvenstva koje će biti održano u Rusiji 2018. godine predstavljen je u glavnom gradu ove euroazijske države Moskvi, prenosi Anadolija.

Novi logo Mundijala predstavljen je u jednom talk show programu koji se emitira u najvećoj državi na svijetu, a u isto vrijeme prikazan je na zidu Boljšoj teatra, najpoznatijeg ruskog pozorišta koje se nalazi u Moskvi.

Znak SP-a 2018. osmišljen je u bojama ruske zastave – bijeloj, crvenoj i plavoj.

Ceremoniji predstavljanja loga Mundijala prisustvovali su predsjednik Svjetske nogometne asocijacije Joseph Blatter, ruski ministar sporta Vitalij Mutko te bivši italijanski reprezentativac Fabio Cannavaro.

Predstavljanje iz svemira

Logo narednog SP-a planeti su najprije predstavili ruski astronauti koji su se uključili u program iz Međunarodne svemirske stanice.

S druge strane, ruski predsjednik Vladimir Putin je zajedno s Blatterom obišao moskovski stadion Lužnjiki, čija je restauracija u toku.

Putin, koji je održao i sastanak s Organizacijskim komitetom SP-a, izjavio je da će pripreme za Mundijal biti okončane u određeno vrijeme na visokom nivou.

Mundijal će za četiri godine biti održan u 11 ruskih gradova na 12 stadiona.

Izvor: Agencije