Oglasi

Rusija pozvala Azerbejdžan i Armeniju na sastanak u Moskvi

Ruski ministar vanjskih poslova obavio je telefonske razgovore s azerbejdžanskim i armenskim kolegom.
Ruska strana izrazila je zabrinutost zbog tekućih sukoba između Azerbajdžana i ArmenijeEPA-EFE

Rusija je ponudila predstavnicima Azerbejdžana i Armenije da se sastanu u Moskvi. 

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov imao je telefonski razgovor s azerbajdžanskim ministrom vanjskih poslova Ceyhunom Bayramovim i armenskim ministrom vanjskih poslova Zohrabom Mnatsakanyanom, saopćeno je iz MVP-a Rusije, prenijela je Anadolija.

Tokom razgovora, u kojem je bilo riječi o situaciji u Nagorno-Karabahu, ruska strana izrazila je zabrinutost zbog tekućih sukoba između Azerbejdžana i Armenije. 

Poziv na smanjenje napetosti 

Na sastanku, na kojem je pozvano na smanjenje napetosti, kao i na izbjegavanje "provokativne" i "ratne" retorike, naglašeno je da bi strane trebale ponovo pokrenuti proces pregovora. 

Naglašeno je da će Rusija nastaviti ulagati napore na posredovanju u rješavanju pitanja Nagorno-Karabaha, a stranama je ponuđeno da se u Moskvi održi i stastanak ministara vanjskih poslova tri zemlje. 

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.