Oglasi

Rusija: Od oružja 6,5 milijardi dolara

Vojno-tehnička saradnja nije donijela samo ekonomske beneficije već je poslužila i kao promoter ruskih nacionalnih interesa.
Izvoz oružja u Rusiji 2011. godini dostigao je cifru od 13,2 milijarde dolaraAP

Rusija je prodala oružja u vrijednosti većoj od 6,5 milijardi dolara u prvoj polovini godine, izjavio je predsjednik Vladimir Putin na sastanku državne komisije za vojno-tehničku saradnju u Sočiju na Crnom moru.

Izvoz oružja porastao je za 14 posto u odnosu na prošlu godinu, rekao je on, pozivajući se na podatke Međunarodnog mirovnog istraživačkog instituta u Stokholmu.

"Tržište oružjem je kompleksno i veoma konkurentno, pa je uspjeh Rusije samim tim veoma značajan", kazao je Putin.

On je dodao da vojno-tehnička saradnja nije donijela samo ekonomske beneficije već je poslužila i kao promoter ruskih nacionalnih interesa.

Izvoz oružja u Rusiji 2011. godini dostigao je cifru od 13,2 milijarde dolara, što je dvostruko povećanje sa šest milijardi dolara 2005. godine, rekao je ruski predsjednik.

"Rusija je sada na drugom mjestu na svijetu po izvozu oružja", iza SAD-a, kazao je Putin

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.