Oglasi

Rusija može proizvesti rakete srednjeg dometa za šest mjeseci

Ruske fabrike mogu proizvesti to oružje ako SAD preduzme takve korake u trećim zemljama.
Rusija trenutno ima sisteme protivzračne odbrane, tako da se može odbraniti, poručio je Viktor BondarevEPA

Rusija je u stanju proizvesti rakete srednjeg i manjeg dometa u roku šest mjeseci ako SAD preduzme korake na razvoju, proizvodnji i primjeni takvih raketa u trećim zemljama, izjavio je šef Odbora za odbranu i sigurnost Vijeća Rusije Viktor Bondarev.

"S obzirom na opremu koju naše fabrike posjeduju, naučni potencijal naših vojnih instituta, dizajnerske biroe i kompanije, mi smo u mogućnosti ispuniti ovu prazninu – odsustvo raketa srednjeg i manjeg dometa – u najmanjem vremenskom rasponu", rekao je on, prenio je Tanjug, pozivajući se na agenciju TASS.

Sistemi S-300 i S-400

"Često posjećujemo fabrike, vidimo njihovu opremu. Naravno da možda nećemo moći brzo napraviti novu raketu, ali moguće je raketu testirati u roku šest do 12 mjeseci, a tada ćemo imati [takvu] raketu", kazao je Bondarev.

Naglasio je da Rusija trenutno ima sisteme protivzračne odbrane, posebno S-300 i S-400, tako da se može odbraniti.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.