Oglasi

Rusija isporučuje borbene avione MiG-29 Egiptu

Ranije je objavljeno kako su Rusija i Egipat potpisali ugovor o isporuci gotovo 50 MiG-29 borbenih aviona.
MiG-29 je višenamjenski borbeni avion koji služi uništavanju ciljeva u zraku tokom dana i noći u svim vremenskim uvjetimaEPA

Rusija je potvrdila je potpisivanje ugovora za pedeset aviona MiG-29 s Egiptom i objavila početak isporuka, javila je agencija TASS.

“Da, ugovor je potpisan i isporuke su započete, neki su borbeni avioni već poslani u Egipat”, navodi TASS.

Uništavanje ciljeva u zraku

Ranije je u medijima objavljeno kako su Rusija i Egipat potpisali ugovor o isporuci gotovo 50 MiG-29 borbenih aviona do 2020. godine.

MiG-29 je višenamjenski borbeni avion koji služi uništavanju ciljeva u zraku tokom dana i noći u svim vremenskim uvjetima.

Avion može provoditi misije patroliranja, osigurati blisku podršku iz zraka za kopnene snage i padobranske jedinice, izviđanja, presretanja, te biti kao zaštita vojnim transportnim avionima.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.