Oglasi

Rusi priveli 26 turskih biznismena

Turski biznismeni došli su na poljoprivredni sajam u gradu Krasnodaru, ali su uhapšeni i uskoro će biti deportirani.
Turski državljani, koji se nalaze u Rusiji, upozoreni su da sa sobom nose putovnicu i druge osobne dokumenteEPA

U Rusiji je privedeno 26 turskih poslovnih ljudi koji su u tu zemlju otputovali na sajam poljoprivrede, prenijela je agencija Anadolija.

Oni su iz Turske otputovali u grad Krasnodar kako bi sudjelovali na međunarodnom sajmu poljoprivrede "Yugagro".

Diplomatski izvori su potvrdili da je 26 turskih biznismena privedeno nakon dolaska na mjesto sajma.

Nakon što su stigli na mjesto gdje se održava sajam, civilna policija im je izvršila provjeru putovnica, te ih privela u policijsku postaju gdje su ostali do jutra.

Narednog dana su izvedeni pred sud gdje im je kazano da će 10 dana biti zadržani u pritvoru, a potom deportirani.

S druge strane, Veleposlanstvo Turske u Moskvi je putem društvene mreže upozorila da turski državljani koji se nalaze u Rusiji sa sobom nose putovnicu i druge osobne dokumente, te da prekontroliraju vize i dozvole za boravak.

Najavljena i ekonomska 'odmazda'

Rusko ministarstvo obrane u međuvremenu je priopćilo da je prekinulo svaku suradnju s turskom vojskom, uključujući i izravnu telefonsku vezu uspostavljenu za razmjenu informacija o ruskim zračnim napadima u Siriji, objavila je ruska agencija TASS.

Rusija je zaprijetila i gospodarskom odmazdom Turskoj, istaknuvši kako još čeka razumno objašnjenje za rušenje njezinog borbenog zrakoplova u utorak.

Ruski ministar gospodarstva Aleksej Uljukajev rekao je kako bi Rusija moga postaviti ograničenja za letove u Tursku i iz nje.

Osim toga, namjeravaju zaustaviti pripreme za uspostavu zajedničke zone slobodne trgovine i ograničiti velike projekte poput naftovoda TurkStream i 20 milijardi dolara vrijedne nuklearne elektrane koju Rusija gradi u Turskoj.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.