Rukometaši Vardara prvaci Evrope

Makedonski tim odlično je odigrao prvih 30 minuta, pa na pauzu između dva poluvremena otišao sa zavidnom prednošću od pet golova (AP)

Rukometaši Vardara iz Skoplja novi su klupski prvaci Evrope.

Šampion Sjeverne Makedonije je u nedjelju u finalnoj utakmici završnog turnira EHF Lige prvaka u Kelnu (Njemačka) bio bolji od mađarskog Vezsprema sa 27:24 i tako drugi put postao prvak Starog kontinenta.

Makedonski tim odlično je odigrao prvih 30 minuta, pa na pauzu između dva poluvremena otišao s prednošću od pet golova (16:11).

Na startu drugog dijelu mađarska ekipa je zaigrala furiozno te se u potpunosti vratila u utakmicu već u 41. minutu, kada se prednost Vardara istopila na jedan gol.

Ipak, igrači tima iz Skoplja uspijevali su održati prednost, a meč je na koncu prelomljen kada je u 59. minutu hrvatski internacionalac Ivan Čupić pogodio iz sedmerca za, ispostavit će se, konačnih 27:24.

Treće mjesto Barceloni

Makedonski tim predvodio je Moraes sa šest postignutih golova, Čupić je postigao jedan manje, dok je četiri puta protivničkog golmana savladao Kristopans.

S druge strane, najbolji strijelac poraženog Veszprema bio je Mahe sa šest golova, četiri je upisao Tonnesen, a tri pogotka Nenadić.

Rukometaši Barcelone osvojili su treće mjesto na završnom turniru Lige prvaka.

Katalonski velikan, kojeg je u polufinalu neočekivano eliminirao skopski Vardar, u susretu za treće mjesto ranije u nedjelju je pobijedio poljski Kielce sa 40:35 (20:16).

Španski klub do pobjede su predvodili Mem sa osam i Dolenec sa sedam golova, dok su u redovima poljskog prvaka najefikasniji bili Moryto sa 10 i Dušebajev sa pet golova.

Izvor: Agencije