Rukometaši BiH bez baraža, prihvaćena švicarska žalba

Švicarci su se žalili da je na utakmici u Tuzli, koju je BiH dobila 21:15, (EPA)

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ipak neće igrati u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u rukometu nakon što je EHF prihvatio žalbu Švicarskog rukometnog saveza na regularnost utakmice u kojoj je Bosna i Hercegovina pobijedila Švicarsku.

Švicarci su se žalili da je na utakmici u Tuzli, koju je Bosna i Hercegovina dobila 21:15, bh. reprezentativac Tomislav Nuić igrao i upisao se u listu strijelaca, a nije bio prijavljen u službenom zapisniku.

Još na utakmici, službeni predstavnik EHF-a Darko Repenšek ustanovio je da Nuića nema na glavnom popisu igrača, pa ga je sudac isključio.

Švicarska se nakon poraza žalila, no Rukometni savez Bosne i Hercegovine ustanovio je da je Repenšek napravio previd kod upisivanja igrača u zapisnik.

Švicarska protiv Norveške u baražu

Slovenac je priznao krivnju, podsjećaju bh. mediji, no to za EHF nije bilo dovoljno.

Registrirali su utakmicu službenim rezultatom 10:0 u korist Švicarske, te će ona u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo igrati protiv Norveške.

No, Rukometni savez Bosne i Hercegovine ima pravo na žalbu, koju treba podnijeti do 21. veljače.

Utakmice dodatnih kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo, koje će sljedeće godine organizirati Njemačka i Danska, igrat će se 8. i 14. lipnja ove godine.

Izvor: Agencije