Ronaldinho tipuje na Barcu u “El Clasicu”

Ronaldinho je pet godina nosio dres Barcelone (EPA)

Bivši najbolji nogometaš svijeta Brazilac Ronaldinho (31) uvjeren je kako će njegov bivši klub Barcelona pobijediti u subotnjem „El Clasicu“, odnosno prvenstvenom sudaru španskih giganata Real Madrida i Barcelone na madridskom stadionu Santiago Bernabeu.

„Želim Barci svu sreću i nadam se njenoj pobjedi u ‘El Clasicu’. Nije bitno kojim rezultatom, no vjerujem kako Barca može do slavlja,” kazao je Ronaldinho, koji trenutno nastupa za brazilski Flamengo.

„Ja ću ih bodriti iz daljine. Naprijed Barcelona!“

Ronaldinho se osvrnuo i na nedavnu izjavu legende brazilskog nogometa Pelea koji smatra kako je njihov sunarodnjak Neymar bolji igrač od Argentinca Lionela Messija koji igra upravo za Barcelonu.

„Neymar i Messi su sjajni igrači, ali Leo je ipak broj jedan, najbolji na svijetu,“ kazao je Brazilac koji je pet godina nosio dres Barcelone.

Na „El Clasico“ se osvrnuo i igrač sredine terena Barcelone Xavi Hernandez koji je kazao kako će njegova ekipa ići na pobjedu protiv Reala u Madridu, ali je istakao da ni poraz neće predstavljati kraj trke za titulu šampiona Španije.

Poraz nije kraj

Katalonski tim ima tri boda manje i utakmicu više od „Kraljeva“, a „El Clasico” se igra u subotu u Madridu.

„Čak i da ne pobijedimo, bit će još mnogo bodova u igri. Ta utakmica neće označiti kraj prvenstva“, kazao je Xavi.

Madriđani su uvezali 14 pobjeda, u posljednje vrijeme postižu mnogo golova i očito je da je trener Jose Mourinho podigao samopouzdanje timu koji je prošle sezone podbacio osvojivši samo španski Kup kralja.

„Real igra odlično, ušli su u pobjedničku seriju i to se može vidjeti i po stanju na tabeli. Ta prednost znači da su u ovom trenutku bolji, ali u derbiju nema favorita. Ovo je prvi El Clasico u posljednje tri, četiri godine u koji Real ulazi sa boljom formom od nas“, naveo je veznjak Barcelone.

Xavi je rekao i da ne očekuje čarke i incidente među igračima, pošto su takve situacije obilježile posljednjih nekoliko duela „vječitih“ španskih rivala.

„Sve je to zaboravljeno. U subotu će svaki igrač ući u meč sa ciljem da pomogne svojoj ekipi da pobijedi. Ponekad se dogode incidenti na terenu, ali vjerujem da ćemo po završetku meča pričati samo o dobrom nogometu”, zaključio je reprezentativac Španije.

Izvor: Agencije