Roland Garros: Prekinuta Đokovićeva konferencija

Prekid konferencije iznenadio i samog Đokovića koji je širom otvorio oči, raširio ruke i izvinio se novinarima (Screenshot)

Srbijanski teniser Novak Đoković je u francuskom glavnom gradu održao svoju najkraću konferenciju za medije na jednom Grand Slam turniru, jer su je organizatori naglo prekinuli, piše bh. portal Klix.ba.

Đoković je odgovaajući na postavljeno pitanje istakao da nije pošteno što su organizatori izbacili nekoliko tenisera među kojima je i bosanskohercegovački Damir Džumhur, bez dozvole da se obavi drugi test na korona virus.

“Stvarno je tužno što su neki igrači diskvalificirani iz glavnog dijela turnira i iz kvalifikacija. Ako je neki igrač dva puta bio pozitivan onda bi, naravno, trebao biti izbačen, ali ako je u pitanju ‘lažno pozitivan’ rezultat, trebalo bi mu dozvoliti da igra. Jednostavno, nakon prvog pozitivnog testa igrača treba staviti u 24-satnu izolaciju i nakon drugog testa donijeti oduku. Sve je to malo zbunjujuće za nas, na nekim turnirima ove godine je takva praksa a na nekim nije”, rekao je, između ostalog Đoković.

Đoković je zatim rekao da je bilo “mnogo dokaza da je bilo lažno pozitivnih rezultata, ne samo u tenisu, nego inače”.

“U pitanju su stvari na koje ne mogu da utičem. Mogu samo da probam da igram dobro, da ću biti negativan na testu, a ako ne bude negativan… Šta ću, treba prihvatiti to. Stvarno je tužno što su neki igrači baš tako diskvalifikovani. Sve je malo zbunjujuće za nas. Nije lako ni za same organizatore da izađu na kraj sa tolikom količinom testiranja, a mnogo je dokaza da je bilo lažno pozitivnih rezultata, ne samo u tenisu, nego inače”, rekao je između ostalog Novak, prenosi srbijanski portal Nova S.

„Bezopasno pitanje“

Nakon tog pitanja voditelj presa je odlučio prekinuti konferenciju za medije, no ipak je dozvolio jedno “bezopasno pitanje”.

Jedan od prisutnih novinara je pitao da li Đoković može osvojiti turnir, odnosno da li je ovo njegova godina.

“Znate, u mojoj se zemlji kaže: ‘Iz vaših usta u Božije uši”. Nadam se da će se to što ste rekli i ostvariti”, poručio je Đoković.

“Sanjao sam toliko dugo titulu na Rolan Garosu, gubio tri finala pre osvajanja trofeja 2016, što mi je bio jedan od najlepših trenutaka u karijeri. Nadam se da će to biti i ove godine”, dodao je Đoković.

Novinar je krenuo postaviti još jedno pitanje, ali ga je voditelj konferencije za medije odmah prekinuo.

Cenzurirani video klip

Takav potez je iznenadilo i samog Đokovića koji je širom otvorio oči, raširio ruke i izvinio se novinarima.

Da je Đokovićevo mišljenje o korona virusu razlog prekida zvaničnog obraćanja novinarima daje naslutiti i klip koji je Roland Garros objavio na svom službenom kanalu.

U tom klipu koji traje minutu i pol navodno je izbačen Đokovićev govor o korona virusu.

Izvor: Agencije