Roditelji traže da djeca ne nose maske u učionicama

Nastavu u školi pohađat će učenici od prvog do šestog razreda osnovne škole, kao i prvog razreda srednje škole, a ostali će nastavu pratiti online (EPA)

Roditelji koji su pokrenuli peticiju da se u Crnoj Gori ukine odluka o nošenju maski u učionicama, poručili su kako razmišljaju da u znak protesta bojkotiraju nastavu prvog dana školske godine jer su, kako navode, djeca već pod stresom, kako zbog novog načina praćenja gradiva, tako i zbog epidemiološke situacije, prenosi agencija Tanjug pozivajući se na lokalne medije.

Predstavnik roditelja Dejana Stanić kazala je za dnevni list Dan da su se uzalud obraćali Ministarstvu prosvjete, jer svi šute.

„Roditelji su jako ljuti. Djeca ne žele maske, plaču, kažu da im smetaju da je nose na časovima. Za starije razrede koji će imati online nastavu, razredne starješine nemaju razumijevanja ako dijete nema internet. Mora imati i tačka“, rekla je Stanić.

„Roditelji predlažu da se bojkotuje nastava prvi dan zbog maski i razdvajanja djece u grupe“, navodi ona i dodaje kako neki roditelji nisu u mogućnosti da osiguraju djeci tri maske dnevno.

Konsultacije svakih 15 dana

Rekla je i kako roditelji ne mogu djeci osigurati telefone ili tablete i kako su svi već pod stresom, prenosi RTCG.

Stanić smatra da od skoro sedam miliona eura donacija koje je Nacionalno koordinaciono tijelo dobilo dio mogao biti izdvojen da bi se djeci osigurali tableti i internet.

Odlukom Ministarstva prosvjete Crne Gore nastavu u školi pohađat će učenici od prvog do šestog razreda osnovne škole, kao i prvog razreda srednje škole, a ostali će nastavu pratiti online, uz konsultacije u školi na svakih 15 dana.

Izvor: Agencije