Oglasi

Roditelji Melanije Trump dobili američko državljanstvo

Viktor i Amalija Knavs, živeli su u SAD-u kao rezidenti sa stalnim boravkom u toj zemlji.
Otac Viktor (74) bavio se prodajom automobila, a majka Amalija (73) radila je u fabrici tekstila. epa

Roditelji prve dame SAD-a Melanije Trump položili su danas u New Yorku zakletvu kao američki državljani, saopštio je danas njihov advokat.

Viktor i Amalija Knavs, roditelji Melanije Trump, živeli su u SAD kao rezidenti sa stalnim boravkom u toj zemlji, navela je agencija AP.

Supruga američkog predsjednika Melanija Trump, čije je djevojačko prezime Knavs, rođena je 1970. godine u Novom Mestu, u Sloveniji, koja je tada bila dio SFRJ, a odrasla je u Sevnici otisnuvši se iz tog grada u svijet manekenstva u dvadesetim godinama.

Dvije godine mlađi od svekra

Njen otac Viktor (74) bavio se prodajom automobila, a majka Amalija (73) radila je u fabrici tekstila. U penziji su i provode većinu vremena u Sjedinjenim Državama s kćeri Melanijom i unukom Barronom (12).

Otac Melanije Trump stariji je dvije godine od njenog supruga, Donalda Trumpa.

Melanija je Donalda Trampa upoznala 1998. godine, a godinu dana nakon sklopljenog braka 2006. godine, dobila je američko državljanstvo.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.