Rjabkov: Rusija se ne plaši sankcija SAD-a

Naša saradnja sa Iranom je višestruka, rekao Rjbakov (EPA)

Zamjenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov izjavio je danas da se Moskva ne plaši eventualnih sankcija SAD-a zbog sporazuma o naoružanju sa Iranom, prenosi Tanjug.

“Ne bojimo se američkih sankcija, navikli smo na njih. To ni na koji način neće uticati na našu politiku. Naša saradnja sa Iranom je višestruka, odbrambena saradnja će napredovati u zavisnosti od potreba i obostrane volje dve zemlje”, rekao je Rjabkov, prenosi Tas s.

Agencija Reuters prenijela je ranije, pozivajući se na jednog američkog zvaničnika, da će SAD 21. septembra sankcionisati 20 osoba i entiteta povezanih sa iranskim programom za nuklearno, raketno i konvencionalno naoružanje.

Zajedničke vojne vježbe

Pripadnici ruskog ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane, zajedno za Crnomorskom flotom, održaće sa iranskom ratnom mornaricom zajedničku antiterorističku vježbu tokom strateških manevara Kavkaz 2020, saopštilo je danas ruskom ministarstvo odbrane, prenosi Tanjug.

U saopštenju se navodi da će trupe raditi na izolovanju, blokadi i eliminaciji područja na kojima su stacionirane ilegalne naoružane formacije međunarodnih terorističkih organizacija.

Ministarstvo dodaje da će ruske i iranske snage vježbati i blokadu vazdušnih i pomorskih puteva za snabdijevanje ilegalnih naoružanih formacija, prenosi Tas s.

U ruskoj strateškoj vojnoj vježbi Kavkaz 2020 koja se sprovodi na nekoliko poligona u Južnoj vojnoj oblasti, učestvuje oko 80.000 ljudi.

Izvor: Agencije