Oglasi

Rio de Janeiro očekuje 1,9 miliona turista tokom karnevala

Ukupno sedam miliona učesnika, uključujući i lokalno stanovništvo, očekuje se ove godine na festivalu.
Od ukupnog broja gostiju, na strance, većinom Argentince i Čileance, otpada 23 postoEPA - Ilustracija

Najmanje 1,9 miliona turista očekuje se da posjeti grad Rio de Janeiro tokom predstojeće proslave karnevala, javila je nacionalna novinska agencija Agencia Brasil.

Ukupno sedam miliona učesnika, uključujući i lokalno stanovništvo, očekuje se u ovoj godini, stvarajući prihode više od četiri milijarde reala (911 miliona dolara), prenosi Fena.

Pozivajući se na podatke lokalnog hotelijerskog udruženja, agencija navodi da je prosječna popunjenost hotelskih kapaciteta 89 posto, dok u najpopularnijim kvartovima Južne zone grada na obali mora ona dostiže 95 posto.

Većina turista Brazilci

Oko 77 posto turista koji su izvršili rezervacije su Brazilci većinom iz drugih regija savezne države Rio de Janeiro i susjednih država Minas Gerais i Sao Paulo.

Od ukupnog broja gostiju, na strance, većinom Argentince i Čileance, otpada 23 posto.

Također se očekuje da četiri kruzera dovedu u Rio više od 12.000 putnika tokom praznika, prenosi Xinhua.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.