Oglasi

Rim provodi zabranu sjedenja na Španskim stepenicama

Zabrana uvedena 6. juna predviđa da sjedenje, jedenje ili pijenje na stepenicama može rezultirati globom u iznosu do 400 eura.
Policajci su u srijedu poručivali Italijanima i turistima da ustanu s jedne od najčuvenijih znamenitosti Vječnog gradaEPA

Španske stepenice u Rimu više nisu mjesto za sjedenje. 

Provodeći zabranu koja je stupila na snagu prije mjesec dana, policajci su u srijedu poručivali Italijanima i turistima koji su sjedili na stepenicama da ustanu s jedne od najčuvenijih znamenitosti Vječnog grada.

Zabrana uvedena 6. juna predviđa da sjedenje, jedenje ili pijenje na nekoj od 136 stepenica, koje su pod zaštitom UNESCO-a, a koje vode ka crkvi „Trinita dei Monti“, mogu rezultirati globom u rasponu od 250, samo za sjedenje, pa do 400 eura, za prljanje ili oštećivanje.

Zabrana i za druga zaštićena mjesta

Zabrana se također odnosi na druga zaštićena mjesta poput fontane Trevi.

Gradske vlasti tvrde da provode nova pravila na Španskim stepenicama koja su stupila na snagu prije mjesec, ali policajci do ove sedmice nisu poručivali ljudima da ustanu sa stepenica, prenosi Associated Press.

Pojedini poltičari žalili su se da je zabrana apsurdna i da će odbiti turiste od Rima.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.